Praleisti ir eiti į turinį

Laikom špygas už “Labas, Lietuva!“

2011, 3 kovo

Laidos24 val. ištrauka:

***

Rodė šiandien per LNK, nuo 17.30: http://lnk.lt/index;shows;view,id.29,item.7643

„24 valandos“ ketvirtadienio vakarą papasakos neįtikėtiną istoriją – lengvabūdiškai parašytas komentaras internete gali atsirūgti net iki 6 metų nelaisvės.

Tiek gresia vilniečiui Andriui Burlėgai už komentarus, kuriuos jis parašė apie amžinatilsį Andrių Ūsą ir buvusį generalinio prokuroro pavaduotoją Gintarą Jasaitį.

Įtariama, kad šiuos vyrus Airijoje gyvenantis emigrantas pavadino pedofilais. Teisėsaugininkai komentaruose įžvelgė ir raginimą susidoroti. 36 metų Andrius Burlėga šių metų sausio viduryje iš Airijos grįžo į Lietuvą. Oro uoste jis buvo sulaikytas ir atvežtas į Kauno areštinę, šiuo metu jam paskirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas.

Vyras dievažijasi, kad užsienyje lenkdamas nugarą visiškai nesidomėjo pedofilijos skandalu ir jokių komentarų nerašė…

http://www.15min.lt/naujiena/zmones/tv/24-valandos-zmogus-suimtas-uz-komentara-internete-apie-andriu-usa-ir-gintara-jasaiti-39-140194

 

Įdomu į kurią pusę šūdasklaida viską išvers..

 

3 Komentaras
  1. manipuliacijos permalink

    Nu kaip kaip, vieni iš jo darys auką, kiti šmeižiką ir abi televizijos kelsis reitingus.

    • Vat tatai ir yra nemalonu. Ypač tas faktas, kad objektyvios ir tikros tiriamosios žurnalistikos pas mus nerasta, turime tik teisinančią ar šmeižiančią.

      Ir ne Andrius B. šioje istorijoje svarbiausia – teisinės sistemos eilinių darbininkėlių noras užsidėti pliusiuką, parodyti, kad “gali dirbti“, nors vėl gi – dirbama ne į tą pusę.

      Vietoj to, kad paneigtų ar ištirtų prokuroro(ar kitų asmenų) galimus nusikalstamus veiksmus ar ryšius, ar dar ką svarbaus ištirtų, tai ne – patogiau pulti paprastus žmones, kurie vieni su kitais keičiasi nuomonėmis ir žiniomis internete.

      Tad norėdami prikibti prie žmogaus ieško sąsajų, kur jų galbūt net ir nėra, o galimos nebent teoriškai, kol racionaliai neįrodytos.

  2. manipuliacijos permalink

    Pritariu. Pirma mintis kai pažiūrėjau šitą reportažą buvo: ar jie delfi mažai skaito? galėtų ten papildomo darbo susirast…

Parašykite komentarą